Εγκυμοσυνη

Σίγουρα το προσέξατε, σίγουρα σας κακοφάνηκε, σίγουρα θα περάσει!

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, λίγο χάρη στις ορμόνες μας που χοροπηδάνε από ευτυχία και ανυπομονησία, λίγο χάρη στα συμπληρώματα και τις βιταμίνες που παίρνουμε, τα μαλλιά, τα νύχια και το δέρμα μας είναι στα καλύτερά τους.Post Pregnancy Belly

Αμέσως μετά τη γέννα όμως, μαζί με όλη την υπόλοιπη ζωή μας, αλλάζουν κι αυτά. Μπορεί να παρατηρήσατε το δέρμα σας να γίνεται πιο ευαίσθητο ή ξηρό, τα νύχια σας αδύναμα και τα μαλλιά σας να πέφτουν περισσότερο απ’ το συνηθισμένο. (Τόσο που όσοι ζουν μαζί μας αναρωτιούνται πώς έχουμε ακόμα μαλλιά στο κεφάλι μας). Εκτός αυτού, δεν υπάρχει πλέον ο χρόνος να ασχοληθούμε με το σώμα και τα μαλλιά μας, πράγμα που πολλές φορές μας προκαλεί άγχος και στεναχώρια. Μην το αφήσετε να σας καταβάλλει! Διαβάστε παρακάτω μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε και θα βοηθήσουν το σώμα σας να επανέλθει εύκολα, γρήγορα και φυσικά!

Μαλλιά

Τί μπορούμε, λοιπόν, να κάνουμε για την τριχόπτωση μετά τη γέννα;

  1. Τραφείτε Υγιεινά

Η σωστή διατροφή τα κάνει όλα και συμφέρει! Φροντίστε να τρώτε αρκετά γεύματα μέσα στη μέρα, πλούσια σε αντιοξειδωτικά τα οποία δυναμώνουν τους θύλακες των μαλλιών σας. Φάτε φράουλες, μήλα, βατόμουρα, καρύδια, αγκινάρες και μαύρη σοκολάτα!Smoothie

  1. Καθαριότητα

Κρατήστε τα μαλλιά σας καθαρά, όμως μη λούζεστε περισσότερο από 4 φορές την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας ένα καλό σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης. Εάν θηλάζετε, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το βρεφικό σαμπουάν του μωρού σας, το οποίο είναι φτιαγμένο για ευαίσθητα δέρματα, και δεν περιέχει επιπρόσθετα χημικά.. Τα μαλλιά σας θα είναι απαλά, λαμπερά και θα μυρίζουν… ευτυχία!

  1. Με αγάπη…

Φερθείτε στα μαλλιά σας με ιδιαίτερη αγάπη τον πρώτο χρόνο μετά τη γέννα. Προσπαθήστε να μην τα πιάνετε σφιχτά με λαστιχάκια, να μην τα τραβάτε στο βούρτσισμα και αποφύγετε όσο μπορείτε το πιστολάκι και γενικότερα τη θερμότητα ( αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να βγαίνετε έξω με βρεγμένα μαλλιά! ). love hairΛουστείτε από το βράδυ, στεγνώστε με το πιστολάκι κρατώντας το σε κάποια απόσταση από τα μαλλιά και σταματήστε όσο ακόμα υπάρχει λίγη υγρασία, την οποία τα μαλλιά σας θα « πιουν » με την ησυχία τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, και θα μείνουν ενυδατωμένα και χαρούμενα.

  1. Βιταμίνες

Ο οργανισμός σας μετά τη γέννα θα χρειαστεί τα περισσότερα αποθέματα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, για να παράγει θρεπτικό γάλα για το μικρό σας, και τα υπόλοιπα για να θεραπεύσει το σώμα σας μετά από τις τεράστιες αλλαγές που υπέστη τον τελευταίο χρόνο. Έτσι, τα μαλλιά και το δέρμα μένουν πάντα λίγο στην απ’ έξω, αφού ο ίδιος μας ο οργανισμός θέτει τις προτεραιότητές του βάσει της νέας μας ιδιότητας: Αυτή, της μαμάς.  Μην τον αφήνετε μόνο του, λοιπόν! Βοηθήστε τον παίρνοντας κάποια συμπληρώματα διατροφής τα οποία θα βοηθήσουν εσάς αλλά και το μωρό σας! Προσέξτε τα συμπληρώματα που θα πάρετε να είναι κατάλληλα για θηλάζουσες μητέρες.

   4+1. Το Αιώνιο Tip.

Πιείτε νερό, πιείτε κι άλλο νερό… Αλήθεια, μη σταματήσετε να πίνετε νερό!

Δέρμα

Κρατήστε αυτή την «λάμψη» της εγκυμοσύνης για την οποία μιλάνε όλοι, ακόμα και μετά τη γέννα.

  1. Ακμή και ευαισθησία

Κρατάτε το πρόσωπό σας καθαρό με ένα ελαφρύ προϊόν κατάλληλο για το δέρμα σας. Χρησιμοποιείτε φυσικές κρέμες και σαπούνια προσώπου, από αγνά υλικά, όπως το μέλι, το ελαιόλαδο και η αλόη.

  1. Πανάδεςsunblock 1461397 1920

Αν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αποκτήσατε πανάδες στο πρόσωπο, να είστε σίγουρη πως δεν είστε η μόνη. Τα σημάδια συνήθως υποχωρούν μέχρι το μωρό μας να κλείσει τον πρώτο του χρόνο. Για να μην αποκτήσετε περισσότερα παρόμοια σημάδια, χρησιμοποιείτε πάντα αντιηλιακή κρέμα προσώπου .

  1. Μαύροι κύκλοι και πρησμένα μάτια

Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τη συγκέντρωση, τη διάθεση, τη διατροφή και την εμφάνισή μας. Προσπαθήστε να κοιμάστε όποτε κοιμάται και το μωρό και πολύ σύντομα θα γίνουν όλα πολύ πιο λαμπερά!

  1. Ραγάδες

Το κλειδί για την πρόληψη κατά των ραγάδων είναι, απ’ τη στιγμή που μαθαίνετε πως είστε έγκυος, να χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα σώματος. Αν, παρ’ όλα αυτά, δεν προλάβατε και οι ραγάδες έκαναν την εμφάνισή τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικές κρέμες κατά των ραγάδων. Η άσκηση είναι το δεύτερο όπλο σας απέναντι στις ραγάδες. Ρωτήστε το γιατρό σας από πότε μπορείτε να αρχίσετε να ασκείστε. Ξεκινήστε μαλακά με λίγο περπάτημα ή με κάποιες εύκολες ασκήσεις yoga.

4+1. Δεν ξέρω αν σας είπα…water

Πιείτε νερό! Υπάρχει λόγος που το λένε όλοι και μας εκνευρίζουν…Το νερό είναι η μεγαλύτερη αναζωογόνηση για το σώμα και το μυαλό μας!

 

Πάνω απ΄ όλα, ομορφιά σημαίνει υγεία, και η υγεία ενισχύεται από την ηρεμία και την ευτυχία.

Απολαύστε τη μητρότητα, χαρείτε το δώρο σας και αφήστε το σώμα σας να επανέλθει ομαλά και φυσικά.

Share

You Might Also Like