Baby Crying

Τα μωρά μπορούν να κλαίνε πολλές ώρες τη μέρα – η οποία καταλήγει να μας φαίνεται εβδομάδα, η οποία καταλήγει να μας φαίνεται μήνας, ο οποίος… τέλος πάντων, είναι δύσκολο! Το να ζούμε με ένα μωρό που κλαίει ακόμα κι όταν είναι ταϊσμένο, στεγνό και ξεκούραστο, μπορεί να μας φτάσει στα όρια της τρέλας – ή και λίγο παραπέρα.

Crying BabyΓια τους νέους γονείς το να μάθουν να αποκωδικοποιούν το κλάμα του μωρού τους είναι ένα από τα πιο δύσκολα, εκνευριστικά και τρομακτικά στάδια που θα περάσουν. Ένα απαρηγόρητο μωρό μπορεί να κάνει τους γονείς του να νιώσουν… αβοήθητοι! – Ειδικά για τις νέες μανούλες, το να αισθάνονται πως δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους είναι αποκαρδιωτικό – προσπαθήστε όμως να θυμάστε πως το να μάθετε τη γλώσσα του μωρού σας είναι κάτι που θα πάρει χρόνο και πως – πιστέψτε το – θα έρθει μία μέρα που θα ακούτε τη φωνή του και θα ξέρετε ακριβώς τί πρέπει να κάνετε!

Μέχρι τότε και πριν αποτρελαθείτε, διαβάστε παρακάτω μερικούς τρόπους για να ηρεμήσετε ένα μωρό που κλαίει και να ακούσετε και πάλι… την ησυχία στον κόσμο!

 

  1. Κάντε του λιγάκιΣςςςς!

Πάρτε αγκαλιά το μικρό σας και κουνήστε το μαλακά. Ταυτόχρονα, κάντε του ένα απαλό «Σςςςς» στο αυτί, ξανά και ξανά.Baby and Mommy

Κάποια μωρά προτιμούν να τα κρατάμε ξαπλωμένα, ενώ άλλα αγαπάνε την όρθια θέση, με το κεφαλάκι τους στο στέρνο μας – και κάποια προτιμούν έτσι με τη μαμά, αλλιώς με τον μπαμπά. Εφ’ όσον το μωράκι σας είναι σε θέση να κρατήσει το κεφαλάκι του όρθιο, δοκιμάστε να βρείτε μία θέση που να το ηρεμεί. Εάν είναι μικρότερο και δεν μπορεί ακόμα να στηριχτεί, κρατήστε το ανάσκελα στην αγκαλιά σας.

Πώς δουλεύει: Έρευνες έχουν δείξει πως αυτή η κίνηση της κούνιας, σε συνδυασμό με την αγκαλιά μας, έχει καταπραϋντικές ιδιότητες για τα μωρά, αφού η πρώτη ρίχνει τους παλμούς και η δεύτερη χαλαρώνει τους μύες τους. Την ίδια στιγμή, το επαναλαμβανόμενο «Σςςςςς» τους αποσπά την προσοχή από το κλάμα… με λίγα λόγια, τα κάνει να ξεχνιούνται!

 

  1. Μπείτε στο ρυθμό!

Αν τα παιδικά τραγούδια ή τα νανουρίσματα που βάζετε στο μωρό σας δε φαίνεται να λειτουργούν, δοκιμάστε άλλα είδη μουσικής! Child and MusicΔοκιμάστε να του βάλετε τραγούδια που αρέσουν σ’ εσάς, στην υπόλοιπη οικογένεια, ακόμα και μουσική που παίζει στο ραδιόφωνο εκείνη την περίοδο.

Κάποια μωρά έχουν αγαπήσει από νωρίς την Pop, άλλα τη Reggae, μην εκπλαγείτε ακόμα και αν το μωρό σας αρχίσει να γελάει με το Thunderstruck των AC/DC! ( True Story. )

Πώς δουλεύει: Όπως και η κίνηση, η μουσική έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει το ανθρώπινο νευρικό σύστημα. Ακόμα κι αν το δικό σας νευρικό σύστημα είναι έτοιμο να καταρρεύσει από τις μουσικές προτιμήσεις του μωρού σας, δώστε στη μουσική μια ευκαιρία να ψυχαγωγήσει το μικρό σας και μπορεί να σας ξαφνιάσει!

Μην υποτιμάτε τη δύναμη της δικής σας φωνής – ακόμη κι αν δεν είστε η Whitney Houston! – αφού πολύ συχνά τα μωρά αποκοιμιούνται με την πιο γνώριμη φωνή απ’ όλες: της μαμάς!

 

  1. Πατήστε…Play!

Δε φανταζόσασταν ποτέ πως θα θέλατε να κρατήσετε σε αρχείο αυτό που με τόσο κόπο προσπαθείτε να διαγράψετε απ’ το ιστορικό της ακοής σας, αλλά να που μία ηχογράφηση μπορεί να σας φανεί χρήσιμη!

Δοκιμάστε να ηχογραφήσετε με το κινητό σας το μωρό την ώρα που κλαίει και πατήστε το Play!

Πολλά μωρά ξαφνιάζονται τόσο πολύ από το κλάμα ενός μωρού που ξεχνάνε οτιδήποτε τους έκανε τη ζωή δύσκολη όλη αυτή την ώρα!

Adorable BabyΠώς δουλεύει:  Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι το μωρό σας μπορεί να διαμαρτύρεται για ένα πρόβλημα, ακόμα κι αφού το πρόβλημα έχει λυθεί; Για παράδειγμα, μπορεί η πάνα του να είναι βρεγμένη, να νιώθει δυσάρεστα και να αρχίσει να κλαίει. Σας έχει τύχει να του αλλάξετε την πάνα και το μωρό να συνεχίσει με αμείωτο παράπονο να κλαίει;

Αυτό συμβαίνει γιατί, πολύ συχνά, τα μωρά μπαίνουν τόσο έντονα σε Screaming Mode που δεν παρατηρούν ότι η ανάγκη τους έχει πλέον καλυφθεί – συγκεκριμένα, δε θυμούνται καν ποιά ήταν η ανάγκη τους… απλά «κολλάνε»!

Αλλά αν ξαφνικά τους αποσπάσουμε την προσοχή με κάτι που θα τους κινήσει το ενδιαφέρον, το πιθανότερο είναι να ξεχάσουν τα πάντα σε μια στιγμή… και δεν υπάρχει τίποτα πιο ενδιαφέρον για ένα μωρό από το καινούριο!

 

  1. Σβήστε τα φώτα!

Baby YawnΔοκιμάστε να απομονώσετε το μωρό από τα φώτα και τους θορύβους. Βάλτε το μωρό να ξαπλώσει στην κούνια του και δώστε του να κρατήσει μία κουδουνίστρα. Η κίνηση της κούνιας θα το ηρεμήσει και ο ήχος της κουδουνίστρας θα του αποσπάσει την προσοχή. Μείνετε δίπλα του στο σκοτάδι, χαϊδέψτε το απαλά και… απολαύστε!

Πώς δουλεύει: Τα πολλά φώτα και οι ήχοι του σπιτιού μπορούν πολύ γρήγορα να κουράσουν ένα μωρό. Μην ξεχνάτε πως το μικρό σας έχει συνηθίσει στην ησυχία και το σκοτάδι της μήτρας σας. Δώστε του λίγη απ’ αυτήν την ηρεμία και θα σας το ανταποδώσει!

 

  1. Λευκός ήχος.

Ένα ακόμη trick αρκετών γονιών: Ο λευκός ήχος.

Δοκιμάστε να ανάψετε έναν ανεμιστήρα ( φροντίστε να μη χτυπάει πάνω στο μωρό ), την ηλεκτρική σκούπα, τον απορροφητήρα ή το 36064293 1686230418142539 3689837834564272128 nπιστολάκι σας.

Υπάρχουν ακόμα και Apps για το κινητό με μεγάλη ποικιλία σε λευκούς ήχους.

Πώς δουλεύει: Η θεωρία πίσω απ’ αυτό το κόλπο είναι πως όλοι αυτοί οι ήχοι θυμίζουν στο μωρό τον τρόπο που άκουγε τα πάντα, σαν έμβρυο, μέσα από τη μήτρα.

Προσέξτε η ένταση των λευκών ήχων να είναι χαμηλή για να μη δημιουργηθεί βλάβη στα αυτάκια του μωρού σας.

 

 

 

Εάν παρατηρήσετε πως το μωρό σας συνεχίζει να κλαίει, αν είναι απαρηγόρητο και/ή έχει μειωμένη όρεξη, μην παραλείψετε να συμβουλεύεστε τον παιδίατρό σας.

Και όπως πάντα και για πάντα… Υπομονή!

Share

You Might Also Like